• Leiders die je wilt volgen.

Leiderschapsontwikkeling

Ben jij een leider die je zelf zou volgen?

Bij Inn-spiratie geloven we dat leiderschap niet afgedwongen wordt en dat leider een ‘eretitel’ is. Een met veel verantwoordelijkheid en impact. Ben jij het waard om te volgen? En dan puur vanwege je functietitel of ook gewoon voor wie je bent als mens? Ook leiderschap kun je ontwikkelen. Wil je weten hoe? Volg ook eens een programma leiderschapsontwikkeling.

 

1 functie – 4 rollen | De leidinggevende

Er wordt als leidinggevende veel van je verwacht. En dat mag ook! Toch merk je dat het soms erg ‘jongleren’ is om aan ieders verwachtingen -inclusief die van jezelf- te voldoen. Bij een goed leidinggevende is er sprake van balans tussen de vier basisrollen:

  1. Leider -zorgen voor koers, steun en inspiratie
  2. Manager -zorgen voor ondersteuning, randvoorwaarden en uitvoering
  3. Personal Coach -zorgen voor persoonlijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling
  4. Teamontwikkelaar -zorgen voor teameffectiviteit en zelforganisatie

Word je daarnaast ook nog ingezet in ‘de productie’ of als projecteider? Nog meer ballen in de lucht!

 

Leiderschap begint bij jezelf

Persoonlijk leiderschap en daarmee verantwoordelijkheid nemen voor je eigen effectiviteit en succes is waar goed leiderschap mee begint. Iemand die geen leiderschap neemt over zichzelf, zal weinig inspirerend zijn in de ontwikkeling van zijn of haar team.
Door bewust aandacht te besteden aan het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, kun je veel winnen in je persoonlijke effectiviteit. Ga je daarnaast bewust aan de slag met het verbeteren van jouw (situationeel) leiderschap en je skills van teamontwikkeling dan kun je grote stappen maken voor jezelf èn met je team!

 

Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring

Je leert leidinggeven niet uit een boekje of door er alleen maar over te praten. En of jij effectief bent in jouw leiderschap is erg afhankelijk van zaken als persoonlijkheid of specifieke situatie. Daarom blijft het vaak vaag en conceptueel als het gaat over leidinggeven. Hoeft niet! Samen met jou maken we een diagnose  op de kwaliteit van jouw leiderschap en stippelen we de route van de ontwikkeling van jouw leiderschap met je uit. Jij aan het stuur, wij helpen je kaartlezen. Want ook al is leiderschap in basis ‘softe business’, vaag hoeft het niet te zijn. Tot hier en nú verder! Onderweg naar een leider die je wilt volgen.

 

Meer informatie over ons Leiderschapsweekend

In het leiderschapsweekend ga je aan de bak met een groep gelijkgestemden. Een actief programma, gericht op persoonlijke ontwikkeling in het ontwikkelen van jouw leiderschapsvaardigheden. Leidinggeven èn ontvangen… Vraag alvast informatie aan over het komende leiderschapsweekend.

Meer informatie