• Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Rob Rulkens

Samen met Annelies geef ik – als mede-eigenaar en ‘de man van’ – vorm aan Inn-spiratie. Het heeft overigens nog wel een tijdje geduurd voor ik mijn jongensdroom, werken bij Defensie, helemaal los kon laten. Tot het begon te wringen: overdag je baan, ’s avonds je onderneming. Veel tijd voor elkaar en het gezin (één van de redenen om ons eigen bedrijf te starten) blijft dan niet over … Tijd om te kiezen dus, en dat heb ik toentertijd met volle overtuiging gedaan! Mijn wens om fulltime te gaan ondernemen is sneller dan verwacht gerealiseerd, maar is daarmee hét bewijs dat het aanbrengen van focus werkt.

 

In mijn baan bij Defensie heb ik jonge officieren aangestuurd. Ervoor gezorgd dat zij letterlijk en figuurlijk de juiste bagage hadden om hun troepen optimaal te leiden. Die ervaring gebruik ik nu in onze opdrachten en programma’s. Ik bescherm en faciliteer, zodat een veilige basis ontstaat waarin iedereen openlijk kan spreken. Of uit de groep durft te stappen, als die behoefte er is. Ik observeer en geef aan waar ontwikkelingen en pijnpunten zitten, waarmee de groep, individuele deelnemers, de 1e procesbegeleider en externe experts vervolgens weer aan de slag kunnen. Binnen en buiten, mentaal en fysiek. Want het is niet alleen belangrijk om na te denken over wat je wilt, maar ook te zorgen dat je goed in je vel zit.

Vanuit mijn Defensie-achtergrond ontwikkel ik programma’s die interessant zijn voor de wat ‘stoerdere’ organisaties, zoals crisismanagementteams, brandweer, politie en dergelijke. Een markt die we steeds beter weten te bedienen.

Je kunt mij ook tijdelijk toevoegen aan je eigen organisatie, door me in te zetten als interim manager. Soms valt er een gat in je managementteam wat stevig opgevuld mag worden voordat een volgende fase ingezet kan worden. Of is de huidige leider niet stevig genoeg om de verandering waar te maken. Voor die gevallen ben ik graag beschikbaar om tijdelijk met jullie de schouders er onder te zetten.