Slimme samenwerkingsprocedures

Maken jullie gebruik van slimme samenwerkingsprocedures?

Bij Inn-spiratie geloven we dat jij als professional het meeste waarde toe kunt voegen wanneer je geen tijd en energie hoeft te verspillen aan randzaken. Het ‘systeem’ hoort jullie te ontzorgen. Zo ingericht dat jij steeds opnieuw succesvol kunt zijn in de uitvoering van je vak. En? Hoe gaat dat bij jullie?

 

Niet steeds het wiel opnieuw uitvinden

In spannende situaties is het belangrijk om terug te kunnen vallen op een goed geprogrammeerde automatische piloot. Bijvoorbeeld in besluitvorming, samenwerkafspraken in crisisbeheersing of crisiscommunicatie. Slimme samenwerkingsprocedures, noemen wij dat. Zodat professionals hun handen en hoofd vrij hebben voor hun ‘èchte werk’; zoals levens redden. Voorbeelden van dit soort slimme samenwerkingsprocedures:

  1. Besluitvorming -zorgen voor een gedegen besluitvormingsproces
  2. Werken met een oogmerk -zorgen voor een gezamenlijk beeld over ‘de bedoeling’
  3. Scenariodenken- en ontwikkelen -zorgen dat je in kunt spelen op verschillende mogelijkheden

 

Maar ben ik dat niet mijn autonomie en vrijheid van handelen kwijt?

Wanneer je samenwerkt met anderen is het logisch dat je tijd en energie kwijt bent met afstemmen. Zonde is het wel wanneer je niet aan de juiste inhoudelijke gesprekken toe komt vanwege onduidelijkheid of gedoe over het proces.  Zitten de juiste mensen wel aan tafel? Mag het besluit aan deze tafel genomen worden? Wie moet geïnformeerd worden en hoe? Door vooraf goed met elkaar te regelen hoe je samen de beste besluiten kunt nemen, kun jij je volledig richten op de oplossing van het probleem op tafel. Betere resultaten, geen tijd verloren en een prettigere samenwerking. Kortom; vrijheid door kaders!

 

Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring

Omdat we zelf in de praktijk, ook tijdens onze buitenlandse missies, hebben gemerkt hoe betrouwbaar, praktisch en bruikbaar deze methodes zijn, maken we deze graag beschikbaar voor jullie. We maken gebruik van de collega’s uit het bedrijfsleven om de vertaling te maken naar ‘de burgermaatschappij’. Zo heb je wél de voordelen van deze militaire processen maar kun jij er direct mee aan de slag in jouw dagelijkse praktijk. Tot hier en nu verder!

Meer weten over programma's op maat?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de programma’s? Neem dan contact op.

Ik wil meer informatie

Referenties

Veiligheidsregio’s zijn multidisciplinair samengesteld. Hoe creëer je bij een team met zoveel verschillende achtergronden één gemeenschappelijk denkkader om samen functionele scenario’s te ontwikkelen? Scenariodenken met Inn-spiratie.

‘Hoe creëer je een gemeenschappelijk denkkader?’

VRU - Debra Stam | Specialist Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO)

Lees meer over deze referentie