• Teamontwikkeling - Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring
    Teams waar je bij wilt horen.

Teamontwikkeling

Ben jij trots op het team waar jij bij hoort?

Bij Inn-spiratie geloven we dat jij als professional het beste op je plek bent in een team waar je trots op kunt zijn. Een “Team waar je bij wilt horen”. Maar soms draait het niet altijd even lekker. Denk je dan wel eens na over wat teamontwikkeling voor jou en jouw team kan betekenen? Teambuilding en teamontwikkeling is waar we goed in zijn. En waar we jullie bij kunnen helpen.

 

Sterk teamwork volgens Lencioni

Wij werken graag met simpele modelletjes bij de ontwikkeling van teams. Goed samenwerken is geen hogere wiskunde namelijk. In de praktijk wel lastiger dan we vaak denken. Lencioni legt het met zijn piramide van Lencioni heel overzichtelijk uit.

 

Vijf succesfactoren van sterk teamwork

De vijf succesfactoren van sterk teamwork die bijdragen aan de ontwikkeling van je team op een rij:

  1. Vertrouwen
  2. Constructieve conflicten
  3. Commitment
  4. Nemen van verantwoordelijkheid
  5. Gezamenlijk resultaat

 

Maar als teamontwikkeling dan zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet gewoon?

Omdat we samenwerken, goed leiderschap en persoonlijke effectiviteit vaak voor lief nemen. Het is bijzaak omdat het onderwerp aan de vergadertafel vaak inhoud-gedreven is. De teameffectiviteit die we verliezen door onhandige communicatie, een lage vergaderdiscipline of gebrek aan onderling vertrouwen is niet of nauwelijks een punt van aandacht. Zonde!

Want je kunt veel werkplezier, productiviteit en kwaliteit winnen door wél aandacht te besteden aan teamontwikkeling. Dat kan door teambuilding tijdens een teamdag maar kan ook gewoon geïntegreerd worden in jullie dagelijkse manier van samenwerken.

 

Teamontwikkeling | helder, nuchter en vanuit praktijkervaring

Omdat we zelf in de praktijk hebben gemerkt hoe waardevol een sterk team en goed leiderschap is, maken we zaken graag glashelder en praktisch. Samen maken we een diagnose  op de kwaliteit van jullie teamwork en stippelen we de route van teamontwikkeling met je uit. Jij aan het stuur, wij helpen je kaartlezen. Want ook al is samenwerken in basis ‘softe business’, vaag hoeft het niet te zijn. Tot hier en nú verder! Onderweg naar een team waar je bij wilt horen.

Meer weten over programma's op maat?

Geen team is hetzelfde. Wil je meer weten over de mogelijkheden en de programma’s? Neem dan contact op.

Ik wil meer informatie

Referenties

Ons MT Operations was een goed werkend team, maar nog niet top. Er was ruimte voor verbetering, met name op het gebied van eenheid: hoe ga je van een club managers naar één topteam?

'Hoe gaan mijn teamleden beter samenwerken?'

Tito Franchetti, Sr. Manager Operations, Eurocross Assistance

Lees meer over deze en andere referenties