Besluitvorming tijdens teamoverleg

Teamstart met MBTI

De eerste stap naar sterk teamwork, voor nieuwe teams

Speciaal voor nieuwgevormde teams is er de ‘Teamstart met MBTI’. Onze kickstart voor echt goed teamwork en een stevige fundering om op verder te bouwen naar een “team waar je bij wilt horen”. Om als team te kunnen vlammen, is het nodig om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Als collega én als persoon. “Teams waar je bij wilt horen” kenmerken zich niet alleen door een gezonde groepsdynamiek, maar ook door een effectieve verbinding tussen de individuen. In een gezond team worden verschillen tussen teamplayers als kracht ingezet, zodat het geen excuus kan worden voor gedoe en/of onbegrip. Zijn jullie klaar voor een sterke start als team?

 

DIRECT BOEKEN

 

Zo maken jullie effectief verbinding in een nieuw team

Onze aanpak is pragmatisch, baanbrekend en op z’n zachtst gezegd ‘anders’. Tegelijkertijd maken we gebruik van waardevolle theorie om jullie teamvorming te ondersteunen. De ‘Teamstart met MBTI’ is gericht op kennismaken en verdieping. De teamleden gaan zich (opnieuw) aan elkaar voorstellen en leren op een ontspannen en actieve manier de persoon achter de professional kennen. Met behulp van MBTI kijken we waar ieders persoonlijke samenwerkingsvoorkeuren liggen en we gaan hierover in gesprek. We werken aan zelfbewustzijn, bouwen aan teamvertrouwen en geven handvatten voor het inzetten van ieders talent.

 

Niet alleen de teamontwikkelingstheorieën die wij toepassen, maar ook onze eigen ontwikkelstrategie is gebaseerd op de manier waarop militaire teams en hun leiders binnen Defensie worden gevormd. Leren, Trainen, Vormen. Jullie komen met ons ‘plaatje, daadje, praatje’ letterlijk in beweging; op energieke en inspirerende wijze verbinden we de theorie met praktijk.

 

“Inn-spiratie heeft met de Teamstarts voor mijn teams op een uitstekende en uiterst professionele wijze het fundament gelegd. Een goed inhoudelijk programma met een praktische insteek, enthousiaste professionals met verstand van zaken die een open sfeer creëren waarin plaats is voor humor en hilariteit, gezond eten & drinken en dat alles in een veilige en Inn-spirerende omgeving. Bijzonder hoe Inn-spiratie in staat is om zo snel patronen bloot te leggen die inzicht geven in de wijze waarop wordt samengewerkt. Maar ook de veilige omgeving die ontstaat waardoor de teamleden zich kwetsbaar durven opstellen en de dialoog een dieper niveau bereikt. Terug op de werkvloer was de positieve verandering voelbaar.” – Alexander van Middendorp I Teamleider RIEC

 

Over onze trainers/ coaches

Ons team van trainers/ coaches bestaat voor het overgrote deel uit oud-militairen die hun kennis en ervaringen bij ons doorvertalen naar de burgermaatschappij. Wat zij leerden in de praktijk en tijdens de Algemene Kader Opleiding bij Defensie, dragen ze op een heldere en nuchtere wijze over naar teams in het bedrijfsleven, de overheid, zorg en het onderwijs. Daarmee brengen we het beste uit twee werelden samen. Jullie ontvangen van hen directe feedback op basis van de theorie die jullie op de ‘zachte steen’ hebben mogen ontvangen.

 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

 

Wat ga je doen?

De Teamstart met MBTI is voor ‘versgevormde teams’. In 1,5 dag leren jullie elkaar (opnieuw) kennen (actief en in gesprek, binnen én buiten) en bouwen we op heldere en nuchtere wijze een gezamenlijk beeld op van sterk teamwork. Compleet verzorgd op de hei, in een inspirerende omgeving. Aan het einde van de teamstart maken jullie concrete (SMART) afspraken over hoe de onderlinge samenwerking moet worden aangepakt of verbeterd. Na 4-6 weken is er een borgingsgesprek met de teamleider bij jullie op locatie.

Wat is het resultaat?

Na deze “Teamstart” ligt er een goede basis voor sterk teamwork.

  • Inzicht in teamvormingsprocessen en hoe je hierin kunt beïnvloeden (Tuckman);
  • Gezamenlijk beeld van jullie persoonlijke voorkeuren en valkuilen in teamwork;
  • Concrete acties tot op persoonsniveau hoe iedereen kan bijdragen aan ontwikkeling;
  • Een Teamplan met alle inzichten en afspraken overzichtelijk op een rijtje;
  • Advies op maat van onze trainer/coaches voor borging in jullie praktijksituatie;
  • Energie in het team om door te pakken.

 

Kosten en meer informatie

Prijs: € 6.000 incl. 5 deelnemers (vanafprijs excl. btw)

Wil jij meer informatie over de Teamstart met MBTI? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

085 - 003 09 09
info@inn-spiratie.nl

Deze training/workshop wordt gegeven door

Annelies - Directeur/Eigenaar | Trainer/Coach | HR(D) Specialist | Professioneel sparringpartner

Haar eigen nieuwsgierigheid naar de beste lessen over team- en leiderschapsontwikkeling, zette ze om in een onderneming. In 2013 startte Annelies Inn-spiratie; een organisatie waarin ze zich inzet om samenwerking binnen en tussen organisaties te versterken. Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring. Haar 15 jaar ervaring als leidinggevende en HR Businesspartner zet ze nu in voor de ontwikkeling van onze klanten en ons eigen team.

Lees meer >