• "Wie verdwaald is, ontdekt nieuwe wegen."

Jakob Feenstra

Mijn profiel

Ik ben een nuchtere Fries die leergierig, innovatief en oplossingsgericht is. Hierdoor is verbeteren en vernieuwen iets wat ik graag doe. Ik denk graag ‘out of the box’ en ben dan ook vindingrijk. Ik ben visueel ingesteld en teken oplossingen uit. Op deze manier heb ik meestal snel voor ogen hoe het beter, sneller of efficiënter kan.

Mijn rol

Binnen Inn-spiratie ben ik verantwoordelijk voor onze academie, een kennisbank waar onze trainingen en workshops op zijn gebaseerd. Daarnaast ben ik trainer/coach op het gebied van leiderschap. Mijn persoonlijke ervaringen als officier bij de landmacht gebruik ik om anderen verder te helpen.

Mijn verhaal

Na een opleiding technische bedrijfskunde ging ik in 2006 naar de militaire academie. Als jonge officier werd ik in 2008 uitgezonden naar Uruzgan en Afghanistan. Daar zag ik de doorslaggevende rol van een leider als het gaat om leven en dood. Ik kreeg de kans om als specialist met veel verschillende commandanten samen te werken. Tijdens gevechten, planning en de voorbereiding, maar ook tijdens het verlies van een collega. In extreme situaties worden dingen uitvergroot. Hierdoor leerde ik wat een leider wel en niet moet doen. Enkele jaren later moest ik zelf als leider tot het uiterste gaan en deze lessen in de praktijk te brengen. Tijdens een missie in Syrië was ik zelf commandant en kwam met mijn team tussen strijdende partijen te zitten.  Dagenlang lagen wij onder vuur en stonden voor moeilijke dillema’s. Dankzij de leiderschapslessen kwamen wij levend uit onze benarde situatie. Mijn team droeg mij voor om onderscheiden te worden, hierdoor ontving ik de hoogste individuele waardering van de koninklijke landmacht voor mijn optreden.

Nu is het mijn persoonlijke missie geworden om de lessen die mij en mijn team gered hebben te vertalen naar het bedrijfsleven en toegankelijk te maken voor iedereen. Ik geloof niet zozeer dat leiderschap aangeboren is, ik geloof dat met de juiste instelling iedereen kan leren leidinggeven. Heb jij de juiste instelling en ben je benieuwd hoe de militaire lessen jou effectiever kunnen maken? Ik wil je graag helpen.

Ik werk o.a. mee aan de volgende programma's

Training Inspirerend leiderschap
Leiderschapsontwikkeling

2 maanden, 3 bijeenkomsten, 1 doel: baanbrekende stappen zetten in jouw leiderschapsontwikkeling.

Jakob Feenstra

Trainer/Coach | Teamlead Academie

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.