In beweging | Uit je comfortzone

Zondag 4 september fietste ik met collega’s door het Twentse landschap. Samen met zo’n 7.000 andere sportievelingen hadden we ons verzameld voor de Ride for the Roses; een fietstocht om geld in te zamelen voor de KWF Kankerstichting. Door mee te rijden, wilde ik een bijdrage leveren aan de bestrijding van kanker in onze maatschappij. Daarnaast gaf het een mooie gelegenheid om samen met ons team een sportieve activiteit te ondernemen die ons bindt. Maar bovenal wilde ik mijn vader herinneren. Want zonder hem geen Inn-spiratie.

 

fietsen

In 2012 verloor ik mijn vader aan kanker. Hij werd slechts 62 jaar, maar heeft genoeg impact op zijn omgeving gehad voor een volwaardig mensenleven. Niet in de laatste plaats op mij! Want in de slipstream van het verdriet van hem verliezen, ben ik 4 jaar geleden Inn-spiratie gestart. Een organisatie die inmiddels veel groter is geworden dan mijn eigen persoon. En daar ben ik echt ongelofelijk blij mee. Dat had ik niet willen missen! Maar het is ook confronterend; ik had blijkbaar de dood van mijn vader nodig om in beweging te komen …

In mijn werk ben ik vaak bezig met succesvolle mensen. Hebben zij nou overeenkomsten? Jazeker!

 

1. Pro-activiteit: verantwoordelijkheid nemen voor je leven en initiatief nemen om te komen waar je wilt. Is het leven niet zoals je graag wilt? Kijk dan waar jouw invloed ligt en onderneem daar actie op;

2. Voorwaarts falen: wacht niet met actie tot je alles tot 3 cijfers achter de komma hebt uitgedacht. Het is makkelijker om bij te sturen dan om op te starten. Begin gewoon, leer van je fouten en successen en blijf in beweging;

3. Uit de comfortzone: dromen realiseer je niet binnen de gebaande paden. Dus uit die comfortzone! Met iedere positieve leerervaring rek je deze beetje bij beetje op. Hiermee zijn succes en geluk de beloning voor het feit dat jij je kwetsbaar durft op te stellen.

 

Succesvolle mensen krijgen dus steeds meer vertrouwen in zichzelf en dat ze uiteindelijk op hun pootjes terecht zullen komen. Hierdoor zijn ze eerder geneigd bovenstaand gedrag te vertonen en zie daar: de ‘self-fulfilling prophesy’ van succes.

Een sportieve uitdaging aangaan met collega’s, je hart volgen en je carrière een switch geven, je vinger opsteken om de nieuwe leiderschapsdagen te organiseren of het initiatief nemen om de lastige groepsdynamiek in je team te doorbreken. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is. Jij weet wel wat er op jou ligt te wachten. Kom in actie! Er is altijd een excuus te vinden om het niet te doen. Maar laat jouw geluk en succes in werk en leven de redenen zijn om het wél te doen!


Terug naar overzicht
Deel deze informatie

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder."

Wil je elke maand Inn-spiratie in je mailbox? Abonneer je dan op Inn-houd. Onze maandelijkse nieuwsbrief met artikelen over teamontwikkeling en leiderschap.

  • gratis inzichten
  • gratis toepassingen
  • gratis ideeën

Het bouwen van een sterk team is het tofste werk wat er is. Maar soms ook best ingewikkeld. In Inn-houd delen we maandelijks praktische tips en tools.

Inn-spirerende artikelen. Dat is Inn-houd!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.