• teamontwikkeling leiderschapsontwikkeling
    Wij versterken samenwerking.

Leiderschapsontwikkeling van Stefan Wiessenberg

''Hoe word ik de beste versie van mezelf als leidinggevende?''

Mijn uitdaging: 

Misschien herken je dit wel als ondernemer/leidinggevende, misschien ook niet. Je wilt er zijn voor je team, ze een stabiele basis geven waar zij op kunnen bouwen, zodat ze beter presteren. Maar hoe dan? Hoe graag ik ook probeerde te reflecteren naar mezelf, er bleef altijd dat knagende gevoel of ik wel alles eruit haalde. De blik naar mezelf blijft toch altijd gekleurd. Je wilt het beste, maar hoe dan precies? Hier zijn vele wegen die naar Rome leiden, en gelukkig heb ik voor de meest Inn-spirerende manier gekozen.

Mijn ervaring met Inn-spiratie: 

Twee weken terug stapte ik op een prachtige locatie een huis binnen waar 5 voor mij onbekende personen even verwachtingsvol als ik aan de eerste dag begonnen. Een kijkje in de theoretische zijde van het leiderschapsmodel van Inn-spiratie. Gelijk werd de focus gelegd op het elkaar leren kennen, connecties leggen, het ook persoonlijk dúrven maken. De eerste dag was leuk, maar liet me nog wel met wat vragen achter. #Durvenvragen. Ik hoefde mijn vraagstuk maar uit te spreken en gelijk werd er op een zeer persoonlijke manier actie ondernomen. Hierdoor met heel veel zin naar de 3 dagen intern gegaan. De Doen dagen, met die 5 inmiddels niet meer zo heel onbekende personen en 2 trainers begonnen we een team te vormen, het zal je verbazen hoeveel er van je afvalt en hoe verbonden je je voelt als je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn. Door de dag heen vervul je verschillende rollen binnen het team en zodra ik mijn momentje als leider mocht pakken en dacht, dit doe ik wel even, ging ik gruwelijk op mijn bek. Opdracht niet volbracht, team teleurgesteld. Mijn schuld! Maar nergens word je dit als schuldgevoel aangepraat, hier mag je leren! Het zorgde ervoor dat mijn leercurve enorm versnelde en de dagen erna echt waanzinnig gaaf waren. Zes vreemden werden een team, vrienden misschien wel. Zes mensen uit verschillende disciplines die elkaar respectvol bekritiseerden en hielpen om elkaars betere ik te vinden. Gaver dan je je voor kunt stellen. Als jij, de leider die je nu bent, in 4 dagen zo kan groeien, waarom zou je dat je team onthouden? Het door Inn-spiratie uitgewerkte leiderschapsmodel zit zo doordacht in elkaar dat het werkelijk op iedere situatie toepasbaar is. Mij maakte het vooral duidelijk dat de sleutel van groei van je personeel vooral in jezelf zit. Maak doelen en plannen helder, communiceer en pluk de vruchten zelf. Zelf had ik niet kunnen bevroeden dat een eigenwijze eikel als ik zo’n groei in 4 dagen kon bewerkstelligen. Nu nog het vertalen naar mijn team vaste medewerkers.

Alle lof voor team Inn-spiratie en mijn medecursisten en een speciaal bedankje voor Super-gastvrouw Christie, jouw aandacht en heerlijke recepten waren de kers op de taart.