• teamontwikkeling leiderschapsontwikkeling
    Wij versterken samenwerking.

Teamdag Feedback & Boksen | Geertje Koolen

Wat ik fijn vind bij Inn-spiratie is dat zaken tastbaar worden gemaakt. Het grotere geheel wordt in kleine stukjes gehakt en aan de hand van concrete opdrachten per persoon ga je aan de slag. Dat maakt dat je ook echt wat gaat doen met de inzichten en leerervaring. Daarin zag ik tijdens de Teamdag Feedback & boksen een mooie wisselwerking tussen ons team en Inn-spiratie. Iedereen heeft veel gegeven en dat zorgt er ook voor dat er veel uit is gekomen.

Naar aanleiding van de Teamdiagnosedag hebben wij besloten om verder te gaan trainen op de laag ‘Verantwoordelijkheid’ uit de piramide van Lencioni. Wij werken in de zorg en in onze werkcultuur is het normaal gesproken zo dat we vooral opbouwende kritiek leveren “Wat doe je het goed”, omdat dat is wat onze cliënten van ons nodig hebben. Dat maakt dat we het moeilijk vinden om kritisch te zijn naar elkaar. En dat is juist wat we nodig hebben van elkaar, om de tijd en ruimte te nemen om tegen elkaar te zeggen wat er beter kan en om elkaar aan te spreken op matige prestaties. Lencioni is een, voor mij, bekende theorie die erg prettig werkt. Tijdens de Teamdag met Inn-spiratie ging de theorie mooi samen met de buitenactiviteiten en de praktijk.

De kracht van Inn-spiratie zit in het concreet kunnen geven van aanwijzingen. De vertaalslag maken van datgene wat je aan het oefenen bent naar de dagelijkse praktijk in het werkende leven; hoe je ook dan aan kunt voelen en signaleren wat er in de oefeningen naar voren komt. Dat maakt dat het oefenen met sport-en-spel en de toepassing in het werk dichter bij elkaar komen.

Ik zou het andere mensen zeker aanraden om een Teamdag of teamontwikkeltraject bij Inn-spiratie aan te gaan, omdat ik binnen ons team echt zie dat dit effect heeft. Ik zie een groei ontstaan. De effectiviteit vind ik heel zichtbaar en ik zie dat het verandering teweegbrengt.

Bij twijfel mogen mensen mij ook bellen, dan kan ik in persoon nog beter toelichten waarom ik van mening ben dat alle teams zoiets zouden moeten doen.”