Teamontwikkeling - Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring

Teamdiagnose

Zijn jullie al een “team waar je bij wilt horen”?

Zet samen stappen vooruit, met de beste lessen uit twee werelden: Defensie en Bedrijfsleven

Is er gedoe in je team of hebben jullie gewoon prachtige teamworkambities? Samenwerken kan áltijd beter. De vraag is alleen hoe? Onze Teamdiagnose is een eerste stap vooruit en dé escape van teamstagnatie of onderhuids gerommel. “Teams waar je bij wilt horen” kenmerken zich door een gezonde groepsdynamiek. Soms is die gewoon (nog) ver te zoeken en kunnen jullie als team hulp gebruiken om op de juiste manier met elkaar te verbinden. Die verbinding is belangrijk om op elkaar te kunnen en willen leunen als het er écht op aankomt of wanneer je vooruit wilt. Deze diagnose is de opstap naar een ontwikkeltraject waarmee jullie teameffectiviteit gegarandeerd groeit met 50% van het onbenutte potentieel. Durven jullie het aan?

 

Zo worden jullie een team waar je bij wilt horen

Onze aanpak is pragmatisch, baanbrekend en op z’n zachtst gezegd ‘anders’. Tegelijkertijd maken we gebruik van waardevolle theorie om jullie teamontwikkeling te ondersteunen. Met een Teamdiagnose krijgen jullie een helder beeld van de kwaliteit van jullie teamwork en belangrijke ontwikkelpunten. Wat zijn bijvoorbeeld (onzichtbare) teampatronen en welke bijdrage kan ieder individu in jullie team doen om samen beter te worden? Niet alleen de teamontwikkelingstheorieën die wij toepassen, maar ook onze eigen ontwikkelstrategie is gebaseerd op de manier waarop militaire teams en hun leiders binnen Defensie worden gevormd. Leren, Trainen, Vormen. Jullie komen met ons ‘plaatje, daadje, praatje’ letterlijk in beweging.

 

“Vertrouwen is gecreëerd, en iedereen is voor zichzelf gaan nadenken. Het besef dat ieder de regie heeft over het eigen werk. Na een paar maanden zie je pas goed dat we allemaal in beweging zijn gekomen. Er zijn grote stappen gezet, zowel als team als individueel. Dit was ons nooit gelukt zonder Inn-spiratie.” – Claudia van der Koelen, Teamleider

 

Over onze trainers/ coaches

Ons team van trainers/ coaches bestaat voor het overgrote deel uit oud-militairen die hun kennis en ervaringen bij ons doorvertalen naar de burgermaatschappij. Wat zij leerden in de praktijk en tijdens de Algemene Kader Opleiding bij Defensie, dragen ze op een heldere en nuchtere wijze over naar teams in het bedrijfsleven, de overheid, zorg en het onderwijs. Daarmee brengen we het beste uit twee werelden samen. Jullie ontvangen van hen directe feedback op basis van de theorie die jullie op de ‘zachte steen’ hebben mogen ontvangen.

 

DIRECT INSCHRIJVEN

 

Kies hier jullie teamdiagnosedag op de hei

Een Teamdiagnose bestaat uit een belangrijke ‘observatiedag’ van jullie teamwork (incompany), een teamdiagnosedag samen op de hei en een borgingsdag bij jullie op locatie. De data hieronder geven weer welke teamdiagnosedagen op de hei beschikbaar zijn. De voorafgaande observatiedag en het borgingsgesprek bij jullie op locatie worden in overleg ingepland. Kies de teamdiagnosedag die past in jullie agenda en meld je team direct aan!

16janalldayTeamdiagnoseZijn jullie al een “team waar je bij wilt horen”?

13feballdayTeamdiagnoseZijn jullie al een “team waar je bij wilt horen”?

12maralldayTeamdiagnoseZijn jullie al een “team waar je bij wilt horen”?

16apralldayTeamdiagnoseZijn jullie al een “team waar je bij wilt horen”?


Wat vinden andere deelnemers?

Wat was het leuk en waardevol! Het heeft na een week al een mooi resultaat opgeleverd: veel meer overleg en openheid op de werkvloer. We weten nu duidelijk waar we goed in zijn en waar we op moeten focussen. Bedankt voor deze toffe dag, de fijne sfeer en het heerlijke eten.
Teamdiagnosedag l Anne Beuker
Projectleider

Wat ga je doen?

De Teamdiagnose is voor teams met de ambitie om écht beter samen te werken en die de gezelligheid voorbij durven. Elke Teamdiagnose bestaat in totaal uit 3 contactmomenten. Op dag 1 doen we een ‘observatie’ van jullie teamwork en de groepsdynamica. Op dag 2 bouwen we op heldere en nuchtere wijze een gezamenlijk beeld op van sterk teamwork en gaan we aan de bak (actief en in gesprek, binnen én buiten) om jullie teampatronen bloot te leggen. Compleet verzorgd op de hei, in een inspirerende omgeving. Aan het einde van de Teamdiagnose bepalen jullie zelf de prioriteiten voor de aankomende periode. Onze aanbevelingen en inzichten geven we natuurlijk mee! Na dit korte maar intensieve traject is voor de Teamleider en de teamleden helder wat er moet gebeuren om te ​ontwikkelen tot een “Team waar je bij wilt horen”. Het 3e contactmoment is een borgingsgesprek bij jullie op locatie.

Wat is het resultaat?

  • Gemeenschappelijk denkkader over sterk teamwork (o.b.v. de ‘Piramide van Lencioni’);
  • Gezamenlijk beeld van de kwaliteit van jullie teamwork en ontwikkelpunten;
  • Concrete individuele acties die bijdragen aan teamontwikkeling;
  • Een teamrapport met alle inzichten en afspraken overzichtelijk op een rijtje;
  • Advies op maat van onze procesbegeleiders voor borging in jullie praktijksituatie;
  • Deze diagnose is de opstap naar een ontwikkeltraject waarmee jullie teameffectiviteit groeit met 50% van het onbenutte potentieel.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over Teamdiagnose? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

085 - 003 09 09
info@inn-spiratie.nl

Deze training/workshop wordt gegeven door

Lisanne - Trainer/Coach I Verbinder

Lisanne heeft altijd al een grote interesse gehad in wat mensen beweegt en hoe je het beste uit jezelf of uit een ander kan halen. Haar bedrijfskundige achtergrond als HR en Change Management consultant en haar passie voor de ontwikkeling van de mens zet zij als trainer/coach in om teams te creëren waar je bij wilt horen. Daarnaast zorgt zij voor nog meer verbinding tussen organisaties en Inn-spiratie.

Lees meer >