Aan de slag met Lencioni

Teamontwikkeling met Lencioni

Aan de slag met de Piramide van Lencioni

Jullie organisatie groeit snel en het is jullie ambitie om deze ontwikkeling vast te houden. Toch piept en kraakt het hier en daar. Ondanks alle mooie potentie en kansen. Of dankzij? Er ontstaat hier en daar gedoe in je team, of tussen de teams waar jullie leiding aan geven. Mensen werken langs elkaar heen en ondanks al het harde werken en de goede intenties worden er onnodige fouten gemaakt. Groeipijn, noemen wij dat. Doet zeer, maar hoort erbij.

Voor teams waar meer in zit 

Een sterk leiderschapsteam is onmisbaar om de volgende stap te zetten in het waarmaken van jullie ambities. Immers, als jullie goed op elkaar ingespeeld zijn en optreden als een sterk team, geven jullie het goede voorbeeld en trekken jullie prestatiegerichte teamplayers aan. Een sterk team maakt gebruik van de verschillende talenten en krachten die de teamleden meenemen. En helpt elkaar om als team en organisatie steeds sterker te worden.

Gebruik de piramide van Lencioni

Een heel nuttige en praktische theorie over teamontwikkeling, is de piramide van Lencioni. Dit denkkader hebben wij in de afgelopen 15 jaar gebruikt om sterke ontwikkelprogramma’s op te bouwen. In zijn bestseller boek ‘De vijf frustraties van teamwork’ legt Lencioni laagdrempelig uit welk gedrag teamwork verhinderd en hoe je hier laag voor laag aan kunt werken.

Stappen die jullie nú kunnen zetten

In de dagelijkse operatie gaan de dingen die urgent zijn, te vaak voor op de dingen die eigenlijk veel belangrijker zijn. We zien daarom vaak dat bouwen aan sterk teamwork te lang blijft liggen of dat er te weinig bewuste aandacht voor is. En dus kom je niet verder. Je hebt een aantal dingen te doen samen;

 1. Start met een objectief en onpartijdig ‘oordeel’ over waar jullie sterke punten en ontwikkelpunten liggen.
 2. Maak een plan van aanpak om sterke punten te versterken en ontwikkelpunten te verbeteren.
 3. Reserveer de benodigde tijd in jullie agenda’s om gericht te trainen en om voortgang te volgen.
 4. Borg jullie ontwikkeling in de dagelijkse praktijk, zodat terugvallen in oud gedrag geen optie is.

Zet samen zorgvuldig deze stappen en je gaat echt groei doormaken in teameffectiviteit!

Laat je helpen door Inn-spiratie: expert in teamontwikkeling

Je kunt dit natuurlijk zelf doen. Maar zeg eens eerlijk; hoe groot is de kans dat je hier dan ook echt voldoende tijd en prioriteit aan geeft? Dat je het niet laat ondersneeuwen in de waan van de dag? En waarom ploeteren en ongemakkelijk gedoe, als je ook de hulp van een expert in kunt roepen? Teamontwikkeling is ons vakmanschap.

“Je komt er bij Inn-spiratie niet meer mee weg.” Dat is wat we vaak terugkrijgen. Dit heeft alles te maken met onze aanpak: plaatje, daadje, praatje kwadraatje. En met onze stijl: persoonlijk, prikkelend, poetsen tot het glashelder is.

Met een helder proces, goede begeleiding en meetbaar resultaat maken we samen grote stappen. Dat doen we in baanbrekende en toffe ontwikkelprogramma’s. Zo wordt samen groeien weer leuk. Onderweg naar een team waar je bij wilt horen!

 

NEEM NU CONTACT OP

 

Over onze trainers/ coaches

De trainers in ons team, een flexibele zwerm van professionals, bestaan uit twee stromingen; de trainers met een bedrijfskundige achtergrond (zoals Annelies, de Directeur/Eigenaar van Inn-spiratie) en daarnaast de Trainers/Coaches met een achtergrond bij Defensie. Deze oud-militairen delen hun bijzondere kennis over het Leren, Trainen en Vormen van leiderschap en teamwork in onze programma’s met jou. Maar daar blijft het niet bij. Door de samenwerking tussen de twee stromingen vertalen we dit naar jouw praktijk. Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring. Daarmee brengen we het beste uit twee werelden samen. Jullie ontvangen van hen directe feedback op basis van de theorie die jullie op de ‘zachte steen’ hebben mogen ontvangen.

 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

Wat ga je doen?

Een teamontwikkeltraject met Inn-spiratie begint altijd met een Teamdiagnose, dé inspirerende nulmeting bij teamontwikkeling. Vervolgens ontwikkelen we via traject Alfa, Bravo of Charlie. Voor alle trajecten geldt dat ze op maat en modulair worden opgebouwd. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Traject ALFA:

 • Duur 4 maanden
 • Trainen op 2 lagen van de piramide van Lencioni

Traject BRAVO:

 • Duur 6 maanden
 • Gegarandeerd succes: 30% stijging teameffectiviteit
 • Trainen op 3 lagen van de piramide van Lencioni
 • 3 x Teamscan (nulmeting, tussenmeting, eindmeting)

Traject CHARLIE:

 • Duur 12 maanden
 • Gegarandeerd succes: 50% stijging teameffectiviteit
 • Trainen op alle 5 lagen van de piramide van Lencioni
 • 3 x Teamscan (nulmeting, tussenmeting, eindmeting)

Wat is het resultaat?

Met een helder proces, goede begeleiding en meetbaar resultaat maken we samen grote stappen. Dat doen we in baanbrekende en toffe ontwikkelprogramma’s. Zo wordt samen groeien weer leuk.

Kosten en meer informatie

Wil jij meer informatie over de Teamontwikkeling met Lencioni? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

085 - 003 09 09
info@inn-spiratie.nl

Deze training/workshop wordt gegeven door

Annelies - Directeur/Eigenaar | Expert in teamontwikkeling

Haar eigen nieuwsgierigheid naar de beste lessen over team- en leiderschapsontwikkeling, zette ze om in een onderneming. In 2013 startte Annelies Inn-spiratie; een organisatie waarin ze de beste lessen over sterk teamwork vertaalt naar jouw praktijk. Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring. Haar bijna 20 jaar ervaring als leidinggevende en HR Businesspartner zet ze nu in voor de ontwikkeling van onze klanten en ons eigen team.

Lees meer >