Training Teamvertrouwen

Wie vertrouw jij als het er écht op aan komt?

Als je elkaar binnen een team niet écht vertrouwt, blijft iedereen op zijn hoede. Je verliest tijd, energie en plezier doordat je ‘ogen in je rug moet hebben’.

Elkaar beter leren kennen, weten waar ieders talenten én valkuilen liggen, helpt vaak al enorm. Je kwetsbaar opstellen, doe je namelijk niet zo makkelijk als je niet weet of je van de ander op aan kunt. Investeer je in echte teambuilding, dan pluk je daar als team en organisatie heel snel de vruchten van. Je gaat van ‘naast elkaar werken’ naar ‘samen werken’. En is dat niet waar teamwork om draait?

Tijdens deze team 2-daagse met Inn-spiratie gaan we de gezelligheid voorbij door niet alleen les te geven of over teamvertrouwen te praten, maar door het ook gewoon te doen. We brengen jullie in beweging om stappen te zetten naar ‘Teamvertrouwen’. Durven jullie het aan?

 

DIRECT BOEKEN

 

Zo worden jullie een team waar je bij wilt horen

Onze aanpak is pragmatisch, baanbrekend en op z’n zachtst gezegd ‘anders’. Tegelijkertijd maken we gebruik van waardevolle theorie om jullie teamontwikkeling te ondersteunen. Met de Training Teamvertrouwen leren jullie gebruik te maken van elkaars talent door teamvertrouwen te vergroten én wordt duidelijk waar jullie ontwikkelpunten liggen.

Wat zijn bijvoorbeeld (onzichtbare) teampatronen en welke bijdrage kan ieder individu in jullie team doen om samen beter te worden?

Niet alleen de teamontwikkelingstheorieën die wij toepassen, maar ook onze eigen ontwikkelstrategie is gebaseerd op de manier waarop militaire teams en hun leiders binnen Defensie worden gevormd. Leren, Trainen, Vormen. Jullie komen met ons ‘plaatje, daadje, praatje’ letterlijk in beweging; op energieke en inspirerende wijze verbinden we de theorie met praktijk.

 

“Vertrouwen is gecreëerd, en iedereen is voor zichzelf gaan nadenken. Het besef dat ieder de regie heeft over het eigen werk. Na een paar maanden zie je pas goed dat we allemaal in beweging zijn gekomen. Er zijn grote stappen gezet, zowel als team als individueel. Dit was ons nooit gelukt zonder Inn-spiratie.”

– Claudia van der Koelen, Teamleider-

 

Over onze trainers/ coaches

De trainers in ons team, een flexibele zwerm van professionals, bestaan uit twee stromingen; de trainers met een bedrijfskundige achtergrond (zoals Annelies, de Directeur/Eigenaar van Inn-spiratie bijvoorbeeld) en daarnaast de Trainers/Coaches met een achtergrond bij Defensie. Deze oud-militairen delen hun bijzondere kennis over het Leren, Trainen en Vormen van leiderschap en teamwork in onze programma’s met jou. Maar daar blijft het niet bij. Door de samenwerking tussen de twee stromingen vertalen we dit naar jouw praktijk. Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring. Daarmee brengen we het beste uit twee werelden samen. Jullie ontvangen van hen directe feedback op basis van de theorie die jullie op de ‘zachte steen’ hebben mogen ontvangen.

 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE


Wat vinden andere deelnemers?

Wat een heerlijke energie hebben de trainers van Inn-spiratie! Vol passie en toewijding zijn mijn teamleiders geconfronteerd met hun sterke kanten van leidinggeven en… wat prachtig dat het team, en ikzelf, weer met ontwikkelpunten zijn thuisgekomen. Bedankt voor de mooie tweedaagse.
Leiderschapsdiagnose met MT | Remco Gillissen
Sectormanager I ASVZ

Wat ga je doen?

Deze training is voor teams met de ambitie om écht beter samen te werken en die de gezelligheid voorbij durven. Dit traject bestaat in totaal uit 4 contactmomenten. Op dag 1 maken we kennis met de individuele teamleden en verkennen we de persoonlijke uitdagingen en delen we de voorbereidingsopdracht. Tijdens de 2-daagse die daarop volgt gaan we met jullie als team aan de slag. Eerst met de theorie en vervolgens brengen we het in praktijk. Dat doen we door (buiten)activiteiten en gesprekken die jullie teamvertrouwen zullen versterken. Kwetsbaar en toch sterk. Doorbreken van de status quo en stappen zetten in sterk teamwork. We maken afspraken voor iedereen concreet in het teamgesprek, waarin we de vertaling maken naar straks, voor op de werkvloer. De 2-daagse sluiten we af met een gave activiteit! Het 4e contactmoment is een borgingsgesprek met de teamleider bij jullie op locatie om lessen en inzichten te borgen in jullie praktijk.

Wat is het resultaat?

  • Gemeenschappelijk denkkader over sterk teamwork (o.b.v. de ‘Piramide van Lencioni’);
  • Theoretisch kader over vertrouwen is gedeeld;
  • Energieke en actieve buitenactiviteiten waarbij onderling vertrouwen en samenwerking wordt gestimuleerd;
  • Individuele ontwikkelpunten zijn bekend en bespreekbaar in de groep;
  • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen zijn gedeeld zodat jullie gebruik kunnen maken van elkaars talent in de samenwerking;
  • Advies op maat van onze procesbegeleiders voor borging in jullie praktijksituatie..

Kosten en meer informatie

Prijs: € 10.744 (vanaf prijs incl. 7 deelnemers excl. btw)

Wil jij meer informatie over de Training Teamvertrouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

085 - 003 09 09
info@inn-spiratie.nl

Deze training/workshop wordt gegeven door

Kim - Trainer/Coach | Ervarend (actief) leren

Als instructeur Leidinggeven en Sport bij Defensie heeft Kim veel ervaring opgedaan met het trainen en begeleiden van teams en teamleiders bij het bereiken van een specifiek doel. Gedrag inzichtelijk maken en koppelen naar jouw dagelijkse praktijk is haar sterke punt. Mijn modules zijn vaak fysiek van aarden laten je ervaren wat het effect van jouw gedrag is.. Kim is scherp, enthousiast en gedreven in haar werk.

Lees meer>