• Wij versterken samenwerking.

Teamontwikkeling bij Eurocross Assistance

'Hoe gaan mijn teamleden beter samenwerken?'

De hulpvraag van het MT Operations

Hoe maak je van een club managers één team? Het MT Operations waaraan ik leiding geef bestond uit mensen die allemaal top werk leveren, maar geen topteam vormden. Om te excelleren moet je jezelf en elkaar beter kennen; weten welke krachten er zijn, waar valkuilen liggen en wat het gezamenlijke doel is. Wij zochten iemand die ons daarbij kon helpen. Die op natuurlijke wijze de individuele teamleden wist te stimuleren zichzelf en de anderen onder het vergrootglas te leggen.

Annelies en haar team brengen twee werelden bij elkaar, wist ik. Bedrijfsleven & Defensie. Deze baanbrekende aanpak sprak mij aan en maakte dat ik de samenwerking met hen aanging.

Het antwoord van Inn-spiratie

In 6 maanden tijd, gedurende diverse sessies, hebben we steeds een stap uit de piramide van Lencioni (uit zijn boek ‘De 5 frustraties van teamwork’) behandeld. Elk thema werd vervolgens onderling bediscussieerd, geoefend en voorzien van feedback. Door het programma zijn mijn teamleden zich veel bewuster van hun eigen en elkaars rol, houding en gedrag.  Een aantal teamleden is daardoor zichtbaar gegroeid en het team als geheel werkt veel beter en met meer vertrouwen samen.

Nu, een half jaar naar afloop van het programma, kijken we terug op een fantastisch hoogseizoen. Er was meer synergie tussen de afdelingen waar mijn MT leiding aan geeft. We kwamen tot de conclusie dat onze teamontwikkeling, mede mogelijk gemaakt door Inn-spiratie, hier een belangrijke bijdrage aan heeft gedaan!

 

Volgende case