• Wij versterken samenwerking.

Teambuilding met Gemeente Beesel

Hoe krijg ik de teamdynamiek van dit team weer gezond?

De hulpvraag van de Gemeente Beesel:

Het teamgevoel en het vertrouwen in team WIZ was niet optimaal. Sommige medewerkers hadden moeite met de oude patronen die in het team gesleten waren. Daarmee ontbrak onze basis om ons verder als team te kunnen ontwikkelen. Teambuilding kan immers alleen op een goede fundering. Mijn team heeft zelf het initiatief genomen om een organisatie te zoeken die hierbij kon ondersteunen. Inn-spiratie sprak aan door de persoonlijke, krachtige en originele aanpak. In het kennismakingsgesprek was Inn-spiratie enthousiast en to-the-point. De keuze voor teambuilding met Inn-spiratie was unaniem!

Het antwoord van Inn-spiratie

Het programma bestond uit verschillende dagen en onderdelen. We begonnen met een tweedaags teambuildingsprogramma wat op maat voor ons was samengesteld. In die dagen zijn we enorm aangesproken op ons gedrag. Dat was precies wat het team nodig had. We zijn wakker geschud en leerden zaken in perspectief zien. De combinatie van actief bezig zijn en veel praten was erg prettig. Door de overnachting blijf je ook ’s avonds als team bij elkaar. Je sluit samen af en blijft ermee bezig. Maar na die dagen begint het pas!

Typisch Inn-spiratie

Enthousiaste procesbegeleiders, teambuilding waar je niet onder uit kan, uniek concept en aanpak, de directheid, de afwisseling, de verdieping en ze blijven in verbinding om inzichten in te bedden in huidige procedures.

Het resultaat

Vertrouwen is gecreëerd, en iedereen is voor zichzelf gaan nadenken. Het besef dat ieder de regie heeft over het eigen werk. Teamontwikkeling door iedereen individueel te raken. Na een paar maanden zie je pas goed dat we allemaal in beweging zijn gekomen. Er zijn grote stappen gezet, zowel als team als individueel. Dit was ons nooit gelukt zonder Inn-spiratie.

Daarom heb ik voor mezelf een leiderschapsabonnement afgesloten bij Inn-spiratie, zodat ik kan blijven werken aan de ontwikkeling van mijn team en mijn eigen leiderschap hierin. Natuurlijk doe ik dit zelf maar ik vind het prettig om zo samen met een specialist op te kunnen trekken.

Volgende case

Aan deze case hebben meewerkt

Rob Rulkens Annelies Rulkens-Zielman Kim van Keulen