• teamontwikkeling leiderschapsontwikkeling
    Wij versterken samenwerking.

Leiderschapscoaching | Marion Kok

“Annelies heeft mij vooral doen realiseren dat leidinggeven een vak is, waar je tijd voor moet vrijmaken in je agenda.
In mijn rol ben ik doorgegroeid vanuit het team (met nog operationele verantwoordelijkheden en doelstellingen) en dat maakt dat mij bepaalde dingen vaak overkomen.
Door verschillende theorieën te koppelen aan situaties bijvoorbeeld vanuit mijn STARR heeft dat mij veel inzichten geboden.
Dit maakt dat ik nu (enkele weken na de laatste sessie) soms een aantal van die punten erbij pak in mijn blokken die ik heb gereserveerd om hier actief mee aan de slag te gaan.
Wat mij ook heeft geholpen is mijn eigen verhaal te kunnen doen, hoe vaak vertel je nu aan “vreemde” je levensverhaal van de wieg tot nu.
Als je vanuit hier kijkt wat je heeft gevormd, wat je kernwaarden en competenties zijn kun je al snel linkjes leggen met je teamleden (waarom jij dingen wel of niet fijn vindt) en wat jij belangrijk vindt in de teamspirit.
Ik ben mij er van bewust dat het een continu proces is. Ik beheers ook zeker zelf nog niet alles. Ik merkte laatst dat ik een collega haarfijn een aantal dingen vertelde die Annelies mij heeft verteld in sessies.
Vanaf de zijlijn naar een ander team of situatie is het makkelijk dan dat je er soms midden in zit. Een aantal zaken beheer ik, door Annelies ben ik nu ben ik in sommige zaken bewust onbekwaam. Maar practice makes perfect.”

Aan deze case hebben meewerkt

Annelies Rulkens-Zielman