• "Leven is meervoud van lef."

Annelies Rulkens-Zielman

Mijn profiel

Inspireren, realiseren, reflecteren en vernieuwen. Dat zijn mijn kernkwaliteiten. Steeds opnieuw zet ik deze in om het beste uit mezelf en uit mijn omgeving te halen.

In mijn werk doe ik dat als ondernemer. Privé doe ik dat als moeder van, vrouw van, vriendin van, zus van of gewoon zomaar. Soms is dat fijn. Soms gewoon irritant. I know.

Mijn kernwaarden zijn helderheid, ontplooiing, samen en vrijheid. Mijn stijl kenmerkt zich als direct, energiek, ambitieus en ik geef niet snel op. Mijn motto is ‘Leven is meervoud van lef’.

Mijn verhaal

Mijn passie voor leiderschap heb ik niet van een vreemde. Mijn vader heeft me dit met de paplepel ingegoten en we hebben samen heel wat afgepraat over ons mooie vak toen ik op 21 jarige leeftijd in zijn voetsporen trad. Hij was mijn sparringpartner en mijn coach, altijd op zoek naar wat ik nu werkelijk wilde, en schroomde niet gevraagd en ongevraagd advies te geven hoe ik nog beter zou kunnen worden. Voor mezelf en voor de mensen om mij heen.

In april 2012 hoorden we dat mijn vader ongeneeslijk ziek was. Op het moment dat we dit nieuws kregen was ik 5 maanden in verwachting. De realiteit bleek dat mijn vader en mijn zoon uiteindelijk 8 dagen samen op deze wereld mochten zijn. Bizarre tijden … Een paar weken voor zijn dood – ik was inmiddels met zwangerschapsverlof – vroeg ik hem: “Pap, wat wil je eigenlijk dat we over je zeggen als je er straks niet meer bent?” Het werd een wezenlijk gesprek over onze gezamenlijke passie. Een passie voor leiderschap.

En toen deed hij iets wat misschien nog wel het meest treffend is voor de man die hij geweest is. Hij draaide zich, midden in de storm van zijn naderende einde, naar mij om en vroeg: “Wat wil jij eigenlijk dat ze over jou zeggen?”. BAM! In your face! De ‘million dollar question’ lag nu ook voor mij op tafel. En toen dacht ik aan mijn keukenmuur. Al jaren hing er bij ons thuis een moodboard in de keuken van een onderneming die ik wilde starten. Van Inn-spiratie. Wat weerhield mij er eigenlijk van om te doen wat ik ècht wilde? Om mijn BV Ik te leiden van dromen, naar doelen en nu te gaan voor realisatie? En was dat een reden of was het een excuus? Het antwoord laat zich wel raden denk ik. Leven is meervoud van lef!

 

Ik werk o.a. mee aan de volgende programma's

Teamontwikkeling - Helder, nuchter en vanuit praktijkervaring
Teamdiagnose
Teamontwikkeling

Een inspirerende nulmeting bij de ontwikkeling van sterk teamwork. Maak voor iedereen zichtbaar en bespreekbaar wat er nog te doen is in teamontwikkeling.

Aan de slag met Lencioni
Teamontwikkeling met Lencioni
Teamontwikkeling

Ontwikkel jouw team op de verschillende lagen van de 'Piramide van Lencioni'. De bouwstenen onder een zeer compleet teamontwikkelprogramma.

Workshop Kennismaken met teamontwikkeling
Teamontwikkeling

Een eerste stap richting teamontwikkeling. Leer hoe inzicht in elkaar je direct winst oplevert in de samenwerking. Laagdrempelig kennismaken met dit onderwerp en met ons.

Annelies Rulkens-Zielman

Directeur/Eigenaar | Expert in teamontwikkeling

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.