• Leven is meervoud van lef.

Annelies Rulkens-Zielman

Mijn passie voor leiderschap heb ik niet van een vreemde. Mijn vader heeft me dit met de paplepel ingegoten en we hebben samen heel wat afgepraat over ons mooie vak toen ik op 21 jarige leeftijd in zijn voetsporen trad. Hij was mijn sparringpartner en mijn coach, altijd op zoek naar wat ik nu werkelijk wilde, en schroomde niet gevraagd en ongevraagd advies te geven hoe ik nog beter zou kunnen worden. Voor mezelf en voor de mensen om mij heen.

 

In april 2012 hoorden we dat mijn vader ongeneeslijk ziek was. Op het moment dat we dit nieuws kregen was ik 5 maanden in verwachting. De realiteit bleek dat mijn vader en mijn zoon uiteindelijk 8 dagen samen op deze wereld mochten zijn. Bizarre tijden … Een paar weken voor zijn dood – ik was inmiddels met zwangerschapsverlof – vroeg ik hem: “Pap, wat wil je eigenlijk dat we over je zeggen als je er straks niet meer bent?” Het werd een wezenlijk gesprek over onze gezamenlijke passie. Een passie voor leiderschap. En toen deed hij iets wat misschien nog wel het meest treffend is voor de man die hij geweest is. Hij draaide zich, midden in de storm van zijn naderende einde, naar mij om en vroeg: “Wat wil jij eigenlijk dat ze over jou zeggen?”. BAM! In your face! De ‘million dollar question’ lag nu ook voor mij op tafel. En toen dacht ik aan mijn keukenmuur. Al jaren hing er bij ons thuis een moodboard in de keuken van een onderneming die ik wilde starten. Van Inn-spiratie. Wat weerhield mij er eigenlijk van om te doen wat ik ècht wilde? Om mijn BV Ik te leiden van dromen, naar doelen en nu te gaan voor realisatie? En was dat een reden of was het een excuus? Het antwoord laat zich wel raden denk ik. Leven is meervoud van lef!

 

Nadat ik in 2013 de onderneming startte, kwam ik al heel snel tot de conclusie dat het nog beter zou zijn om dit samen met anderen te doen. En heel specifiek om het samen met Rob te doen; samen met hem vorm ik de basis. De BV Wij. Een fundering onder de inspirerende herberg die we willen bouwen. Onze ‘Inn’.

 

We besteden in ons leven heel veel tijd aan ‘de dingen goed doen’. Maar wat zijn nu eigenlijk de goede dingen om te doen? Dit uitzoeken en ernaar durven leven en werken, dat is waar leiderschap voor mij over gaat. De goede dingen doen. Voor jezelf. Voor elkaar. Voor nu en voor later. Dat zijn soms grote en vaak kleine grootse dingen. In onze herberg is er tijd en ruimte om uit te zoeken waar dat nu voor jou en/of voor jouw team over gaat. Een inspirerende herberg.