Femke en de bijzondere vacature

Had ik dit eerder geweten….

  • Vacature: We zijn een jong bedrijf dat op dit moment explosief groeit. We zijn continu aan het verbeteren en vernieuwen en zoekende in wat de best practices zijn. Wat betreft je functie is het nog niet helemaal duidelijk hoe we dat gaan invullen. Oh ja, we gaan de komende maanden over op nieuwe systemen.
  • Vind je het leuk om op het vakgebied marketing en sales aan de slag te gaan? We weten dat je er geen kaas van hebt gegeten maar je wordt wel verantwoordelijk voor de resultaten van het bedrijf.
  • Wil jij gaan samenwerken met een goede vriendin terwijl je weet dat het mogelijk gedonder op gaat leveren? Want werk en privé heb je altijd gescheiden proberen te houden, maar dat gaat nu dus zeker niet meer lukken. We bieden je geen garanties voor in de toekomst. Neem vooral zelf je laptop en mobiel mee.
  • Wat betreft je uren: we starten met 24 en misschien kan dit meer worden. Maar dat zien we wel als je tijdelijke contract af gaat lopen. Eerst maar eens kijken hoe het allemaal gaat lopen…… Oh ja, wat betreft je loon: dit is wat we je kunnen bieden. Onderhandelen heeft geen zin…….

Klinkt niet bepaald als de tekst over je droom-baan

Toch is dat precies de functie bij Inn-spiratie waarvoor ik ben gegaan. Als iemand die graag belangrijke besluiten baseert op feiten, zou je kunnen concluderen dat alle lichten op rood stonden. Dus WTF bezielde mij dan? Noem het intuïtie, een moment van kortsluiting of een giga dosis Fuck-it-ik-zie-wel-waar-dit-schip-gaat-stranden, ik heb er niet lang over na hoeven denken. Waarom? Omdat ik daarvoor kennis mocht maken met Jakob Feenstra en het Inn-spirerend Leiderschapsmodel.

Hoe kan het dat dit er nog niet was?

Inn-spirerend Leiderschapsmodel © Inn-spiratie: team- en leiderschapsontwikkeling. | Naar idee en concept van Jakob Feenstra.Een korte toelichting zodat jullie de context hebben: Jakob is officier bij Defensie en heeft in de praktijk, ook in levensbedreigende omstandigheden, mogen ervaren welke componenten binnen leiderschap onmisbaar zijn. Op basis van al die ervaringen heeft hij het Leiderschapsmodel ontwikkeld en wil dit in samenwerking met Inn-spiratie verder verspreiden dan alleen bij Defensie. Nu hoor ik je denken: “Defensie maar da’s toch heel anders dan welke andere sector?” Klopt! Maar ook weer niet want leiderschap, al dan niet verbonden aan een functie of gewoon persoonlijk leiderschap heeft dezelfde componenten in zich. In welke sector dan ook. De eerste keer dat ik hem sprak (en van een vacature bij Inn-spiratie nog geen sprake was) heeft hij mij zijn verhaal verteld en in een notendop zijn model uitgelegd. Ik was 5 minuten stil…… verbijsterd. De beste modellen zijn EN eenvoudig EN hebben de diepgang die passen bij het vak leidinggeven. Lijkt onverenigbaar toch? Ja, dat dacht ik dus ook altijd. Tot dat moment. Hoe kan het dat dit er nog niet was?

Hand in hand met het Inn-spirerend Leiderschapsmodel

Maar dat was wel het moment wat onder andere bepalend is geweest voor mijn keuze om vol overgave op bovenstaande vacature in te stappen. Want dit is een model waarvan ik weet dat het velen kan helpen in de zoektocht of zelfs struggle die leiderschap soms is. Gaandeweg leerde ik binnen Inn-spiratie het model en de diepgang beter kennen en durf nu te stellen dat als ik dit model eerder in mijn carrière als leidinggevende bij de hand had gehad, dit mij ontzettend had geholpen. Ik hoop dan ook dat ik in mijn rol als Trainer/ Coach anderen mag helpen een betere leidinggevende te worden. Hand in hand met dit model.

Ben je benieuwd geworden naar dit Leiderschapsmodel en hoe dit voor jou kan werken? Bel me gerust. Ik vertel je er graag meer over. Of check dit artikel.

Femke van BladelMet inspirerend groet,

Femke van Bladel
Trainer/Coach | Verkenner

 

 

 


Terug naar overzicht
Deel deze informatie

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder."

Wil je elke maand Inn-spiratie in je mailbox? Abonneer je dan op Inn-houd. Onze maandelijkse nieuwsbrief met artikelen over teamontwikkeling en leiderschap.

  • gratis inzichten
  • gratis toepassingen
  • gratis ideeën

Het bouwen van een sterk team is het tofste werk wat er is. Maar soms ook best ingewikkeld. In Inn-houd delen we maandelijks praktische tips en tools.

Inn-spirerende artikelen. Dat is Inn-houd!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.