• "Een gezonde geest in een gezond lichaam."

Rob Rulkens

Mijn profiel

Ik ben een enthousiaste, leergierige en nuchtere man met gevoel voor organisatie verhoudingen. Ik beschik over goede communicatieve vaardigheden en people skills, ben analytisch, hou van uitdagingen en ben proactief. Ik ben integer en recht-door-zee. What you see is what you get. Voor mij is stilstand achteruitgang en ik blijf me dan ook op uiteenlopende gebieden ontwikkelen. Mijn motto is ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’.

Ik hou er van om met organisaties mee te denken in hoe zij hun werk nog beter kunnen doen. Dit gaat over het meedenken in processen, maar zeker ook over het meenemen (mee laten denken) van medewerkers hierin, zodat zij hun werk nog beter kunnen doen. Ik werk graag bij en met bedrijven met een maatschappelijk belang (een prettige en veilige samenleving) of bedrijven die een positieve bijdrage aan het leven van mensen willen leveren.

Mijn rol

Binnen Inn-spiratie werk ik als Trainer/Coach mee aan de programma’s op het gebied van team- en leiderschapsontwikkeling bij onze klanten. Dit doe ik naast mijn eigen werk, maar ik af en toe kan ik het niet laten om een uitstapje te maken naar het trainersvak. Ik vind het nu eenmaal erg leuk om de dingen die ik geleerd heb over te brengen aan anderen.

Mijn verhaal

Van jongs af aan had ik een droom; ik wilde bij Defensie! De kameraadschap, het avontuur en het bijdragen aan een missie groter dan alleen mijn eigen belang, hebben me altijd getrokken. Na mijn VWO vertrok ik dan ook naar Breda om de Koninklijke Militaire Academie te gaan doen. Het was een heel mooie ervaring om mijn carrière zo te mogen beginnen. Oefeningen, uitzendingen tijdens vredesmissies deed ik heel waardevolle ervaring op waar ik ook nu nog iedere dag wat aan heb.

Toen, als jonge officier, en nu als leidinggevende buiten Defensie sta ik als leidinggevende voor -en tussen- de troepen. Als leider zorg ik ervoor dat de teamleiders die ik aanstuur letterlijk en figuurlijk de juiste bagage hadden (en hebben) om hun èigen troepen optimaal te leiden. Mijn manier van werken? Ik bescherm en faciliteer, zodat een veilige basis ontstaat waarin iedereen openlijk kan spreken. Of uit de groep durft te stappen, als die behoefte er is. Ik observeer en geef aan waar ontwikkelingen en pijnpunten zitten, waarmee de groep vervolgens weer aan de slag kan. Ik gebruik hiervoor graag de structuren en kaders die ik leerde bij Defensie over “Opdrachtgerichte Commandovoering” of de “Besluitvormingsprocessen”.

Toen Annelies in 2012 begon met het vormgeven van haar ondernemersplannen, ben ik vanaf dag 1 haar klankbord geweest. Eerst vanaf de zijlijn en later ben ik ook echt de onderneming ingestapt. Een aantal jaren heb ik volle bak meegewerkt in en aan het bedrijf als Trainer/Coach, als MT-lid waarbij ik leiding gaf aan de Trainers en de Staf en ook inhoudelijk in de (financiële) administratie heb ik veel werk verzet. Maar een èchte ondernemer ben ik nooit geweest en na een paar jaar intensief samenwerken met mijn vrouw, was het weer tijd voor mijn eigen koers en carrière. Maar wel met de afspraak dat ik voor workshops over besluitvorming en doelgericht leiden, nog steeds -als Freelance Trainer- in te huren ben. Dat is namelijk erg leuk om (ook nu nog) af en toe te doen.

Want het is niet alleen belangrijk om na te denken over wat je wilt, maar ook te zorgen dat je goed in je vel zit. Want dat is waar ik heilig in geloof: Een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Ik werk o.a. mee aan de volgende programma's

Workshop Doelgericht Leiden
Leiderschapsontwikkeling

Leer meer uit je team halen met sterke opdrachten die uitdagen. Het cruciale verschil tussen sturen op het 'wat' in plaats van sturen op het 'hoe'.

Workshop Besluitvorming
Leiderschapsontwikkeling

Met een slim besluitvormingsproces voorkom je dat je halve besluiten neemt. Zo weet je zeker dat je op 1 lijn zit.

Rob Rulkens

Trainer/Coach | Slimme samenwerkingsprocedures

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.