• Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Rob Rulkens

Mijn profiel

Ik ben een enthousiaste, leergierige en nuchtere man met gevoel voor organisatie verhoudingen. Ik beschik over goede communicatieve vaardigheden en people skills, ben analytisch, hou van uitdagingen en ben proactief. Ik ben integer en recht-door-zee. What you see is what you get. Voor mij is stilstand achteruitgang en ik blijf me dan ook op uiteenlopende gebieden ontwikkelen. Mijn motto is ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’.

Ik hou er van om met organisaties mee te denken in hoe zij hun werk nog beter kunnen doen. Dit gaat over het meedenken in processen, maar zeker ook over het meenemen (mee laten denken) van medewerkers hierin, zodat zij hun werk nog beter kunnen doen. Ik werk graag bij en met bedrijven met een maatschappelijk belang (een prettige en veilige samenleving) of bedrijven die een positieve bijdrage aan het leven van mensen willen leveren.

Mijn rol

Binnen Inn-spiratie werk ik als Trainer/Coach mee aan de programma’s op het gebied van team- en leiderschapsontwikkeling bij onze klanten. Daarnaast ben ik als Teamlead Uitvoering en Teamlead van het Stafteam verantwoordelijk voor het goed laten draaien van onze eigen team(s).  Tot slot kun je mij ook tijdelijk toevoegen aan je eigen organisatie, door me in te zetten als interim manager, projectleider of consultant. Soms valt er een gat in je managementteam wat stevig opgevuld mag worden voordat een volgende fase ingezet kan worden. Of is de huidige leider niet stevig genoeg om de verandering waar te maken. Voor die gevallen ben ik graag beschikbaar om tijdelijk met jullie de schouders er onder te zetten.

Mijn verhaal

Samen met Annelies geef ik – als mede-eigenaar en ‘de man van’ – vorm aan Inn-spiratie. Het heeft overigens nog wel een tijdje geduurd voor ik mijn jongensdroom, werken bij Defensie, helemaal los kon laten. Tot het begon te wringen: overdag je baan, ’s avonds je onderneming. Veel tijd voor elkaar en het gezin (één van de redenen om ons eigen bedrijf te starten) blijft dan niet over … Tijd om te kiezen dus, en dat heb ik toentertijd met volle overtuiging gedaan! Mijn wens om fulltime te gaan ondernemen is sneller dan verwacht gerealiseerd, maar is daarmee hét bewijs dat het aanbrengen van focus werkt.

In mijn baan bij Defensie heb ik jonge officieren aangestuurd. Ervoor gezorgd dat zij letterlijk en figuurlijk de juiste bagage hadden om hun troepen optimaal te leiden. Die ervaring gebruik ik nu in onze opdrachten en programma’s. Ik bescherm en faciliteer, zodat een veilige basis ontstaat waarin iedereen openlijk kan spreken. Of uit de groep durft te stappen, als die behoefte er is. Ik observeer en geef aan waar ontwikkelingen en pijnpunten zitten, waarmee de groep, individuele deelnemers, de 1e procesbegeleider en externe experts vervolgens weer aan de slag kunnen. Binnen en buiten, mentaal en fysiek. Want het is niet alleen belangrijk om na te denken over wat je wilt, maar ook te zorgen dat je goed in je vel zit. Want dat is waar ik heilig in geloof: Een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Ik werk o.a. mee aan de volgende programma's

Workshop Doelgericht Samenwerken
Teamontwikkeling (incompany)

Leer meer uit je team halen met sterke opdrachten die uitdagen

Workshop Besluitvorming
Leiderschapsontwikkeling

Met een slim proces nooit meer een half besluit

Rob Rulkens

TTrainer/Coach | Slimme samenwerkingsprocedures

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.