organisatieontwikkeling strategie focus

Tot hier en nu verder

Over focus en strategische keuzes.

 

Ruim vijf jaar geleden startte ik het bedrijf Inn-spiratie. Het vakgebied van team- en leiderschapsontwikkeling was me niet vreemd. Teamcoaching en leiderschapscoaching was iets wat ik al jaren binnen het bedrijfsleven deed, maar het werd tijd om op eigen benen te gaan staan en het voor mezelf te gaan doen. In een periode waarin het officieel crisis was, startte ik de onderneming op. En tegen de markt in groeide het uit tot een mooie organisatie. Hoewel ik vanaf moment één mocht leunen op een aantal heel fijne collega’s, deed ik een groot gedeelte van de uitvoering van de programma’s toch vooral zelf. En daarmee was ik zelf de bottleneck van ons bedrijf. Tijd voor de volgende stap. Tijd voor focus!

Barcelona

Inn-spiratie op business retreat in Barcelona

Annelies aan het werk in Barcelona

In mei dit jaar vloog ik met Rob, mijn man en businesspartner, richting Barcelona voor een waanzinnig inspirerende business retreat. Hoewel niets in persoonlijke en business ontwikkeling je komt aanwaaien – je haalt er uit wat je er zelf in stopt – deed deze omgeving en dit ‘momentum’ heel veel voor ons en voor Inn-spiratie. Onder begeleiding van Bernd, Ron, en Tibor gingen we een proces door dat maakte dat we een paar dagen flink AAN ons bedrijf hebben gewerkt in plaats van IN ons bedrijf. En dat heeft ons mooie inzichten en inmiddels grote resultaten gebracht.

De zwerm van Inn-spiratie

Dikke lol tijdens onze teamdag in juli 2018

BHAG – onze droom

Toen we al filosoferend voor ons uit zaten te mijmeren, kwamen we tot de conclusie dat we heel helder hebben wat we willen bereiken in de aankomende fase. Rob en ik zijn beide mensen die genieten van het werken met en in een team en daarmee heel toffe dingen neerzetten. Dus hoe leuk de eerste 5 pioniersjaren met een klein clubje ook waren: nu willen we serieus gaan opschalen. Dat kan ook, want de basis staat stevig. Met mooie producten en diensten en vooral veel mooie referenties. Nu willen we opschalen naar een zwerm van ongeveer 25 mensen. Zodat we nog meer impact kunnen hebben in de markt. Maar ook zodat we zelf met Inn-spiratie kunnen doorgroeien naar “Een team waar je bij wilt horen”.

Onze markt

Teamontwikkeling en Leiderschapsontwikkeling zijn vakgebieden waar de aankomende jaren veel werk in te verrichten is.  Binnen de zorgwereld is in de afgelopen jaren bijvoorbeeld heel veel bezuinigd door processen steeds leaner te maken. Tegelijkertijd neemt de vraag naar zorg toe, loopt werkdruk op, neemt werkplezier af en kampt de zorgmarkt met een chronisch tekort aan goede mensen. Een goede cultuur gaat het verschil maken om aan goed personeel te komen. Maar ook om mensen te behouden en (dus) om kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren. Dat werd vorig jaar met het rapport ‘Goed bestuur en veilige cultuur: vereisten voor goede zorg‘ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg maar eens te meer duidelijk.

Onze belofte

Wat we met onze programma’s op het gebied van team- en leiderschapsontwikkeling leveren is helder. Is meetbaar. Zo merken ook onze referenties. Bij teams verhogen we de teameffectiviteit. Bij leidinggevenden verhogen we de tevredenheid over zijn/haar leiderschap. Maar dat niet alleen. De collateral damage van onze programma’s is een verhoging van het werkplezier en een verlaging van het ziekteverzuim. Dat is wat we terugzien na vijf jaar bij onze klanten. In Barcelona werd het ons helder toen we onze markt en onze belofte op elkaar legden: er is ruimte voor groei!

Op zoek naar ons onderscheidend vermogen

In een wereld waarin iedere gesjeesde manager of hr-adviseur zich ‘coach’ mag noemen, is het moeilijk je te onderscheiden. Ten minste; bij mensen die jou (nog) niet kennen dan. Want de mensen die ons en ons werk kennen, weten wel wie we zijn en wat we kunnen. Maar we willen graag groeien. Dus hebben we gekeken hoe we krachtiger kunnen zijn. Meer onderscheidend kunnen zijn. Zodat we ook voor ‘vreemden’ meer aantrekkelijk zijn. En het antwoord op de vraag waar ons onderscheidend vermogen ligt, lag gewoon onder onze neus. We zagen het alleen nog niet eerder. Alles is er al.

Alle Trainers/Coaches van Inn-spiratie hebben een Defensie achtergrond

Rob aan het werk in Afghanistan -links op de foto-

Trainer/Coach met een militaire achtergrond

In een overvolle markt van coaches en trainingsbureaus is het belangrijk om je te onderscheiden. Om te weten ‘waar je van bent’, zodat de klanten die bij je passen je weten te vinden. De vraag die we ons na vijf jaar ondernemen stelden was niet “KUNNEN we dit?” maar “WILLEN we dit?”. En dus besloten we te kiezen. Voor wat we écht willen doen. Voor Teamontwikkeling. Voor Leiderschapsontwikkeling. Voor het vertalen van lessen en ervaringen vanuit Defensie in het bouwen van sterke teams en dito leiders. Voor het uitsluitend werken met Trainer/Coaches met een militaire achtergrond.

 

Onze missie

“Wij versterken samenwerking. Teams waar je bij wilt horen. Leiders die je wilt volgen.”

De missie van Inn-spiratie: Wij versterken samenwerking. Teams waar je bij wilt horen. Leiders die je wilt volgen.

Onze focus

Onze producten en diensten zijn vanaf nu terug te brengen tot een paar, heldere lijnen. Allereerst de opbouw: Diagnose, Ontwikkeling, Onderhoud. Wil je met ons aan de bak? Dan gaan we eerst kijken waar de schoen wringt. Tijdens een 1-daagse diagnose bezorgen we je een geweldige leerervaring en leggen we tegelijkertijd samen met jou de vinger op de zere plek. Wil je vervolgens aan de slag met jouw ontwikkelruimte, dan bieden we je 3 ontwikkeltrajecten aan: Traject Alpha, Bravo of Traject Charlie. Heb je het niveau bereikt waar je op wilt zijn? Dan kun je een duurzaam onderhoudsabonnement bij ons afsluiten. Want waarom geven we ieder jaar onze auto wél een onderhoudsbeurt, maar doen we dat bijvoorbeeld niet met onze teams?

Onze Academie

Nog heel wat boeken te schrijven

In de aankomende maanden bouwen we onze Academie verder op met opleidingen, trainingen en workshops die samen baanbrekende ontwikkeling in leiderschap en samenwerken mogelijk maken. Een gedeelte van die trainingen en workshop stellen we open via onze website, zodat jij ook laagdrempelig met onze manier van werken kunt kennismaken. Denk bijvoorbeeld aan een workshop Doelgericht Leiden of Besluitvorming. Of ga intensiever aan de slag met je leiderschapsontwikkeling door het volgen van onze leiderschapsleergang Inspirerend Leiderschap.

Tot slot: mijn rol

De consequentie van deze strategische keuze is dat ik me terug zal trekken uit de uitvoering van onze programma’s. Ik voel me gesteund door een aantal heel goede collega’s die het vak van Trainer/Coach met hun militaire achtergrond op zeer onderscheidende en goede wijze kunnen invullen. Daarentegen kan ik nog meer waarde voor de organisatie creëren wanneer ik me meer richt op mijn rol als ondernemer en in de Marketing & Sales, die Inn-spiratie natuurlijk ook gewoon nodig heeft. Want hoe leuk ze ook zijn, die militairen … commercieel zijn ze niet. Gelukkig heb ik daarmee dus ook nog een rol in ons bedrijf! :-)Het mooie is dat ik niet hard hoef te verkopen. Ik mag gewoon trots zijn op mijn team. Op mijn collega’s. Op hun ervaring en de waardevolle lessen die zij meebrengen naar het bedrijfsleven en de burgerwereld. En die verhalen vertel ik vervolgens graag!

Met inspirerende groet,
Annelies Rulkens-Zielman

Directeur/Eigenaar
Inn-spiratie: team- en leiderschapsontwikkeling


Terug naar overzicht
Deel deze informatie

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder."

Wil je elke maand Inn-spiratie in je mailbox? Abonneer je dan op Inn-houd. Onze maandelijkse nieuwsbrief met artikelen over teamontwikkeling en leiderschap.

  • gratis inzichten
  • gratis toepassingen
  • gratis ideeën

Het bouwen van een sterk team is het tofste werk wat er is. Maar soms ook best ingewikkeld. In Inn-houd delen we maandelijks praktische tips en tools.

Inn-spirerende artikelen. Dat is Inn-houd!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil jij aan de bak en denk je dat onze werkwijze bij jou past? Stuur ons een bericht en je hoort heel snel van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.